Prethodni Slijedeći
Pahuljice sreće
Vedrana Babic 2016-01-14

Odluka je zajedno sa učenicima naše škole te voditeljicom našeg volonterskog kluba Mlinarska prof. Elvirom Tahiri i ostalim volonterima uspješno provedena. U školi smo dva dana 10. i 11.12. skupljali slatkiše i nakon toga izradili poruke ohrabrenja i čestitke za nadolazeće blagdane.  23.12.2015. uputili smo se na Institut za tumore točnije na odjel dječje onkologije, a cilj je bio uljepšati im što više taj dan boravka u bolnici i donijeti osmijeh na njihova prekrasna lica. 

Stigli smo na odredište, a već na samom ulazu dočekao nas je psiholog odjela te uveo i pripremio za daljnji obilazak. Opisao je njihov način rada i kako im dan inače teče. Nakon toga uputili smo se u jednu po jednu sobu popričati sa svakim bolesnikom i pokloniti im jednu od pahuljica. Ganule su nas priče svakog pojedinca i njihova radišnost i hrabrost. Bez obzira na to koliko godina imao, svatko od njih  u sebi je imao snagu pravog ratnika i borca, upravo ratnik čiju snagu nosi želi biti i Jan kad odraste,a Petra snažna medicinska sestra.

I tako svatko od njih ima svoju želju, a najveća im je da iz ove bitke izađu kao pobjednici. Njihovi roditelji su također s njima , a većina djece je taj dan sa svojim roditeljima napustila bolnicu i ove blagdanske dane provela u krugu najbližih.

Nakon prvih soba pridružili su nam se i doktori-klauni iz udruge Crvenih noseva koji su pogodili pravo vrijeme da se udružimo i zajedno pod njihovim vodstvom, a mi kao zbor zapjevamo svima božićne pjesme pa su trenutci tamo postali još veseliji. Nakon što smo obišli sve i unijeli malo čarolije prošlo je naše vrijeme posjeta pa smo lagano krenuli kući.

Dolaskom smo im odlučili razbiti svakodnevnu monotoniju i razveseliti ih, a po njihovim reakcijama mislim da smo to postigli i radujemo se našoj sljedećoj posjeti.

Volonteri: Nives Havidić, Marija Timko, Veronika Bišćan, Marija Marić, Karmen Ružić, Ines Marković




LJUBAV NA DJELU
Udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti
Prilaz Đure Deželića 31, Zagreb

info@ljubavnadjelu.hr
www.ljubavnadjelu.hr
OIB : 04983288258

ZABA IBAN: HR1823600001102031208
PBZ IBAN: HR1523400091110543841
LJUBAV NA DJELU
O udruzi
Aktivnosti
Projekti
Mediji o nama
Kontakti
IZBORNIK
Opći uvjeti i uputstva
Način plaćanja
Izjava o privatnosti
PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER
smrtovnice Osmrtnice POSTANI ČLAN
PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA